Ukratko o meni ... Ne hvalim se kako sam najbolji.Nisam tako vaspitan :). Sami procenite,imate svoj stav ...

Neke od veština

 • Napredno planiranje i kreiranje web sajta ...
 • Pružam usluge web developmenta od kojih će vaša firma imati koristi ...
 • Poznavanje e-commerce (web shop) sistema svih vrsta ...
 • Veliko poznavanje raznih software-a kao što su Adobe paket, Microsoft Office paket i sl...
 • Poznavanje XHTML/CSS, PHP/MySQL-a, Javascript-a...
 • Poznavanje CMS sistema poput Joomle, Wordpress-a i sl...

Kako izgleda razvoj jednog sajta korak po korak

Next
Previous
 • 1. deo

  U prvom kontaktu iznosite svoje potrebe, želje, poglede na posao koji bi trebalo da uradimo. Detaljno ispitivanje i pažljivo slušanje je veoma važno da bi pravilno isplanirali i sproveli ciljeve koje ćemo zajednički zacrtati. U ovom delu takodje radimo pregled i analizu konkurencije. Koraci: Analiza zahteva, definisanje ciljeva, definisanje zadataka, plan budućih proširenja.

 • 2. deo

  Ukoliko nemate registrovan domen, u skladu sa projektom zajednički vršimo izbor i registraciju slobodnog internet domena. Takođe, na osnovu analize zahteva, definišemo i otvaramo hosting paket na našem serveru koji je neophodan za buduće funkcionisanje web sajta. Ukoliko radimo redizajn postojećeg web sajta, kontaktiramo hosting provajdera i obezbeđujemo pristupne šifre za rad. Koraci: Definisanje domena, registracija domena, izbor hosting paketa, pristupne šifre, otvaranje e-mail adresa

 • 3. deo

  Na osnovu sagledanih zahteva, količine i kvaliteta materijala potrebnog za samu izradu web sajta ili grafičkih rešenja, vrši se planiranje izrade. Ovo je najzahtevnija faza. Koraci: Sagledavanje zahteva, ciljeva i zadataka, analiza materijala, definisanje komunikacije.

 • 4. deo

  Ukoliko nemate definisan vizuelni identitet preduzeća ili proizvoda/usluga, moj zadatak je da vam to obezbedim. Vizuelni identitet mora biti u sprezi sa svim funkcijama u preduzeću. Nakon toga, radi se predlog grafičkog rešenja početne strane. Koraci: Izbor nekoliko adekvatnih i uskladjenih boja koje će preovladavati na web sajtu (biraju se na osnovu logotipa ili same teme web sajta), izbor fotografija, izbor adekvatnih fontova, izrada grafičkog rešenja jedne stranice, priprema i prilagođavanje grafičkog rešenja za web developing.

 • 5. deo

  Prihvaćeno grafičko rešenje od strane klijenta, podrazumeva nastavak rada na programskom delu web sajta. Koraci: Definisanje strukture web sajta/web-aplikacije u skladu sa usvojenim predloškom dizajna.

 • 6. deo

  Sva testiranja od strane klijenata, obezbeđenje kvaliteta, i pregledi se obavljaju demo serveru za testiranje, sajtu kojem klijenti imaju pristup. Kada je celokupna izrada gotova, web sajt je na raspolaganju klijentu da preispita sve funkcije i da se izvrši obuka za ažuriranje web sajta. Koraci: Podešavanje baze podataka, konfigurisanje osnovnih parametara web-aplikacije do dovođenja u potpunu funkcionalnost, testiranje ispravnosti aplikacije unošenjem probnih podataka, eventualne manje dorade ili izmene funkcionalnosti ukoliko se tokom test-faze ukaže potreba, unošenje obezbeđenih početnih podataka.

 • 7. deo

  Promocija web sajta je veoma važna za dobru posetu i potencijalni prihod. Web sajt jedino može biti profitabilan ukoliko je veoma dobro posećen i ukoliko služi kao još jedan u nizu prodajnih objekata preduzeća. Dobar Internet marketing zahteva dobar Internet marketing plan, koji možemo zajedno uraditi i lako pratiti njegove rezultate.

Današnja kursna lista
Reklama
Izrada sajtova
1